Zorgen voor een sterke rug

rugklachtenDe rug van een mens krijgt veel te verduren. Mensen die op kantoor werken, zitten van een groot deel van de dag achter een beeldscherm. Dat is hoe het tegenwoordig gaat. En alhoewel de rug sterk is, kan men toch klachten krijgen door langdurig in dezelfde houding te zitten.

De rug is er namelijk dol op als er wat beweging is, daardoor blijft de rug soepel en zijn er geen tekenen van klachten. Door dag in dag uit achter het beeldscherm te zitten, kan de rug behoorlijk wat klachten gaan geven. Hierdoor kunnen werknemers minder productief worden of zichzelf zelfs ziek melden. Maar wat is nu eigenlijk het beste om te doen als deze klachten optreden?

Rust of juist beweging?

Wanneer er klachten in de rug zijn, is de eerste reactie vaak om wat rust te nemen. Men gaat even liggen bijvoorbeeld. Bij dergelijk klachten is het altijd belangrijk om dit eerst met een arts of een fysio te bespreken, maar rust is zeker niet altijd de goede oplossing. Soms kan rust nemen juist averechts werken. Het is mogelijk dat er juist wat beweging nodig is. Een stukje lopen, fietsen of een andere activiteit uitvoeren kan ervoor zorgen dat de klachten minder worden. Nogmaals: het is erg belangrijk om niet zelf op onderzoek uit te gaan, maar dit altijd met een professional te bespreken.