Payroll professionals inschakelen

payroll kostenJe hebt een goed lopend bedrijf en het aantal werknemers stijgt. Hartstikke goed natuurlijk, maar dat betekent ook dat je meer en meer verantwoordelijkheden hebt als werkgever. Een aantal van de verantwoordelijkheden kan je uitbesteden door Payroll professionals in te schakelen. Je kunt kosten van payroll mooi in kaart brengen.

Alles zelf in de hand houden

Door gebruik te maken van Payroll professionals heb je wel alle zeggenschap in de werving en selectie, maar besteed je de salarisadministratie en andere administratieve rompslomp uit. Een Payroll medewerker kan tot wel 5,5 jaar flexibel ingezet worden binnen jouw bedrijf, zonder de risico’s van ziekte en verzuim.

Inhuren medewerkers

Er zijn verschillende organisaties die je kunnen helpen bij het inhuren van medewerkers volgens het Payroll principe. Doordat je een contract met deze organisatie afsluit, betaal je heb een vast bedrag per maand. De werving en selectie van je toekomstige medewerker(s) doe je zelf, ze komen voor jouw bedrijf werken, maar ze komen in dienst van de Payroll organisatie. Zij zorgen dus ook voor de salarisadministratie, loonbelasting, vakantiegeld, inzet van een arbodienst indien nodig en nog veel meer. Hier betaal je natuurlijk wat meer voor dan wanneer de medewerker in eigen dienst was, maar daarentegen hoef je deze administratie en het regelwerk niet meer zelf te doen. Dit bespaart je uiteindelijk ook tijd en geld.

Payroll professionals inschakelen kan je dus helpen bij de doorgroei van je bedrijf. Je hebt in eigen hand wie er voor je komen te werken, maar je kunt je bezig houden met de ontwikkeling van je zaak in plaats van je druk te maken om de personele administratie.