Winkel muziek kan het verschil maken tussen een verkoop of geen verkoop 

Wil je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk verkoopt bij jou in de winkel dan is het noodzakelijk om na te denken over de muziek die je afspeelt bij jou in de winkel. Veel ondernemers weten het niet, maar de juiste muziek kan echt het verschil maken tussen geen verkoop en wel een verkoop. Het is namelijk zo dat de muziek in de winkel zorgt voor een bepaalde sfeer. Zo kun je bijvoorbeeld muziek voor horeca uitzoeken of een winkel om de juiste sfeer te creëren.  

Als de klant de sfeer prettig vindt zal de kans veel groter zijn dat hij of zij een aankoop maakt. In een winkel waar er geen sprake is van een prettige muziek zal de klant al snel naar buiten willen. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij winkels die de muziek te hard zetten, maar ook bij winkels die muziek afspelen die niet aanspreekt bij de klant. Want zeg nou zelf, vind jij het wel prettig om te winkelen met metal muziek op de achtergrond?  

De juiste muziek vinden 

Welke muziek er aansluit bij wat je zoekt is echt verschillend van winkel tot winkel. Bij de luxere zaken is het verstandig om te kiezen voor rustgevende muziek, denk bijvoorbeeld aan klassiek. Dit draagt bij aan een luxere sfeer in de winkel. Heb je daarentegen een winkel die voornamelijk gericht is op jongeren dan zal je beter voor hippe muziek kunnen kiezen. Muziek die in de top 50 staat is eigenlijk altijd goed om te kiezen.